Native Engelse copywriter voor Nederland en België

Op zoek naar een ervaren, professionele copywriter om uw Engelstalige communicatie te maken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Miriam Young is een freelance senior copywriter met meer dan 25 jaar ervaring in het maken van Engelse teksten voor internationaal georiënteerde organisaties in Europa, Amerika en Azië.

Ik ben geboren en getogen in het Verenigd Koninkrijk en heb 27 jaar in Nederland gewoond voordat ik onlangs terugkeerde naar mijn thuisland. Deze tijd weg gaf me een echt internationaal perspectief, zowel vanuit het oogpunt van de consument als van het bedrijfsleven.

Ik heb gewerkt voor klanten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, de VS en Japan, waardoor bedrijven uit veel verschillende sectoren kunnen communiceren met een internationaal B2B- en B2C-publiek.

Ik schrijf niet in het Nederlands. Daarom moet je niet in het Engels schrijven!

Omdat ik 27 jaar in Nederland heb gewoond, heb ik een goede kennis van de Nederlandse taal. Maar ik kan het niet goed schrijven. Wat ik wel heb gedaan, is deze kopie heel zorgvuldig in het Engels schrijven, om de kans op een correct resultaat van een vertaaltool te vergroten. Hopelijk is alles duidelijk en begrijpelijk. Maar als sommige woorden onjuist zijn, toont dit precies aan waarom u uw belangrijke vertalingen niet aan machines moet toevertrouwen!

En hoe zit het met de schrijfstijl: voelt dit als natuurlijk Nederlands, of is het heel duidelijk door een buitenlander geschreven?

Als je een natuurlijke communicatiestijl in het Nederlands wilt creëren, moet je een native-Nederlandse copywriter inschakelen. Voor elke taal geldt hetzelfde principe. Dus als je een natuurlijke communicatiestijl in het Engels wilt creëren, moet je een native-English copywriter gebruiken. En dat is wat ik voor jou kan betekenen!

Engelse copywriting voor een breed scala aan industrieën

Een van de eerste vragen die mensen vaak stellen is: “In welke branches zijn jullie gespecialiseerd?”

Het antwoord is: “Ik ben een specialist in het leren kennen van veel verschillende industrieën”. Ik heb ervaring met het werken met een breed scala aan industrieën en heb een brede kennis opgedaan die me in veel gevallen een voorsprong geeft.

Maar leren houdt nooit op en ik vind het heerlijk om nieuwe industrieën en sectoren te leren kennen. Hoe verschillend industrieën ook van elkaar zijn, de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, lijken vaak erg op elkaar. Tegelijkertijd kan een gebrek aan vertrouwdheid gunstig zijn, omdat het een kans is om de situatie met een “schone” geest te beoordelen, misschien dingen te spotten die anderen niet zien.

Hier is een zeer kleine selectie van sectoren waarvoor ik als copywriter heb gewerkt

Fintech
Software-oplossingen
IT-diensten
Diensten voor marktonderzoek
Promotie in de detailhandel
Vastgoed (ontwikkeling, verkoop, verhuur)
Tuinbouw
Logistiek (transport, warehousing, procesautomatisering)
Maritieme dienstverlening
Toerisme
Voedselproductie
Buitenlandse investeringen
Duurzaamheid
Consumentenelektronica
Kantoor artikelen
Gezondheidszorg
Promotionele goederen